home
cursussen
workshops
schrijfcoaching
schrijfoefening
wie, wat en waar
links


CONTACT:

KIJKEN:
www.margreetschouwenaar.nl

Inlichtingen / mailen:
info@margreetschouwenaar.nl

telefoon: 072-5332418

 


Wat een wijs mens wijs maakt
is niet dat hij meer ervaring heeft dan anderen,
maar dat hij meer aandacht schenkt aan zijn ervaringen dan anderen

Andrew Cohen


 

Schrijfcoaching

Deze werkwijze is bedoeld voor mensen die gericht willen werken aan een levensverhaal, een boek, een verhalen- of een poëziebundel. Op een methodische en creatieve wijze wordt het geschrevene bekeken en worden manieren tot verbetering aangereikt. Begeleiding van idee tot product is mogelijk, maar kan ook plaatsvinden op basis van gerichte begeleidingsvragen. In een introductiegesprek wordt afhankelijk van de vraag en de behoefte de aard van de coaching bepaald.

De begeleiding kan zowel telefonisch en digitaal plaatsvinden. Meestal volstaan twee tot drie gesprekken om zelfstandig verder te werken.

De kosten bedragen 55 euro per uur.De ronde tafel

Ongedwongen ontmoetingen met mensen die van schrijven houden. Aanschuiven aan een tafel waar ervaringen zonder oordeel of commentaar geschreven en gehoord kunnen worden. Schrijven naar aanleiding van een gerichte opdracht in een onbevangen sfeer. Er worden verschillende schrijfoefeningen en werkvormen aangeboden. Gedichten, associaties, bestaande tekstfragmenten en beeldmateriaal worden als inspiratiebronnen gebruikt. Het gaat aan de ronde tafel niet om mooie teksten, of staaltjes van fraaie schrijfkunst. Het gaat om de ontmoeting met jezelf en de ander en het plezier dat schrijven kan geven.

De ronde tafel is één keer in de twee maanden: zes maal per jaar op wisselende locaties.

De bijeenkomst duurt twee uur en kost 15 euro per keer. Zelf pen en een schrijfboekje meenemen.