LED licht is iets wat je steeds vaker voorbij hoort komen. Je hebt LED licht in verschillende lampen die weer geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Denk aan verlichting voor in je huis, andere versiering of zelfs als schijnlicht voor bepaalde werkzaamheden, etc. Vandaar dat wij eens alle manieren die te maken hebben met LED licht op willen sommen zodat we je een uitgebreid schema kunnen geven waar LED licht wel niet allemaal goed voor is.

LED licht

Wat je misschien wel het meeste ziet met LED licht is dat het in de lampenkap zit van bijvoorbeeld de lamp boven de eettafel of de woonkamer. Dit zijn vaak ook lampen die verwisseld kunnen worden van kleur of van de felheid door middel van een afstandsbediening. Dit is natuurlijk lekker speels en leuk als je kinderen over de vloer hebt. Maar ook voor een date night kan dit hartstikke leuk zijn. Hierdoor word je lamp ook nooit saai want je kan hem constant nieuw leven geven of een nieuwe draai eraan geven. Je ziet het tegenwoordig ook steeds vaker voorbij komen.

Versiering

Je hebt verschillende versieringen die komen met LED licht. Zo heb je bijvoorbeeld een strip vol met LED licht die je zelf ergens kunt ophangen of kunt bevestigen in je huis. Je kunt bijvoorbeeld de strip op je plint plakken waardoor de ruimte opleeft. Ook kan je hem aan het plafond ophangen zodat de ledstrip verticaal naar beneden hangt midden in de ruimte. Ook dit zorgt weer voor een bepaalde sfeer. Dit zijn natuurlijk kleine accessoires, maar kunnen echt een bijdrage leven in je huis voor de sfeer. Wat we je altijd aanraden is inspiratie opdoen op Pinterest. Op Pinterest zie je altijd van dit soort ideeën die ontzettend origineel zijn maar vaak ook makkelijk aan te schaffen. Het hoeft niet altijd duur te zijn. Het kan goedkoop ook hartstikke leuk zijn!

LED in bouwlampen

De term led bouwlampen bes led heb je waarschijnlijk nog nooit voorbij zien komen. Het woord bouwlampen komt erin voor dus het gaat vanzelfsprekend over een bouwlamp. Je kunt je wel voorstellen als je aan het verbouwen bent dat het prettig is als je in het donker nog verder kunt gaan als je dat wilt. Zeker in deze winterperiode en het om 5 uur al donker is, is dit niet ideaal als je bijvoorbeeld alleen ’s avonds aan de bak kunt. Een led bouwlamp komt in verschillende lichtopbrengsten, branduren, vermogen en kleurtemperaturen.