Zowel particulieren als ondernemers kunnen regelmatig wat handige tips gebruiken waarmee ze kunnen besparen op hun (zakelijke) energie. De energierekening is voor vrijwel iedereen de grootste kostenpost per maand. Vooral in de koudere maanden kan deze rekening flink oplopen. Nederlanders blijven Nederlanders: we houden van geld besparen en korting pakken. Hoe kun je beter korting pakken dan je energierekening er eens bij te pakken en kijken waar je daarbij geld kunt besparen? In dit artikel geven we je enkele tips waarmee je gemakkelijk en snel kunt besparen op je (zakelijke) energie. Lees je mee?

Energieleveranciers blijven vergelijken

De meest gemakkelijke stap die je kunt ondernemen, is door jaarlijks (of in ieder geval na ieder energiecontract) energieleveranciers met elkaar te vergelijken voor de beste deal. Begin je met mkb energie vergelijken dan zul je zien dat je al gauw enkele tientjes tot wel honderden euro’s per maand kunt besparen. Dit komt omdat je aan het begin van een energiecontract waarschijnlijk gegaan bent voor een aantrekkelijke aanbieding. Dit tarief ligt altijd lager dan de standaard tarieven van energie. Laat je je huidige energiecontract gewoon doorlopen dan is de kans zeer groot dat je ergens anders goedkoper uit bent voor hetzelfde soort pakket. Daarom is het altijd aan te raden om wanneer je energiecontract afloopt te checken waar je voordeel kunt scoren. Op Minder.nl vind je de ideale vergelijkingstool om de goedkoopste aanbieding omtrent zakelijke energie te pakken.

Stap over op slimme meter

Heb je een goede energiedeal te pakken? Dan is het aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden voor een slimme meter. Met een slimme meter krijg je namelijk een veel beter inzicht in je energieverbruik. Het grote voordeel van zo’n slimme meter is dat je waar je ook maar bent toegang hebt tot je thermostaat. Dat betekent dat je bij wijze van aan de andere kant van het land de warmte in je woning kunt regelen. Wat hier zo ideaal aan is, is dat je dus altijd kunt checken of de verwarming uit staat of niet. Ook kun je met een slimme meter een heel programma voor je energie instellen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld in kunt stellen wanneer je wel of niet thuis of op kantoor bent en wanneer de verwarming aan of uit moet. Zo vergeet je nooit meer om de verwarming uit te zetten, wat je flink wat geld kan besparen.

Zelf groene energie opwekken

Tot slot is er nog een andere interessante stap die je kunt nemen om op je (zakelijke) energierekening te besparen. Wat dacht je ervan om over te stappen op het zelf opwekken van groene energie? Steeds meer particulieren en ondernemers kiezen ervoor om zakelijke zonnepanelen te laten installeren. Het plaatsen van dergelijke panelen kost even wat geld, maar is een hele goede investering. Het geld wat je moet betalen heb je er namelijk al binnen enkele jaren uit, waarna je profiteert van gratis energie. Wat ook mooi meegenomen is met het opwekken van groene energie door middel van zonnepanelen is dat het beter is voor het behoud van de wereld. Zo heb je een hele goede win-win situatie te pakken.