Door de maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus zijn we vaker gebonden aan een select aantal opties wat betreft vakanties. Om dan op vakantie te gaan in eigen land is geen schande; het kan zelfs enorm leuk zijn. Een Van der Valk hotel in een mooie grote stad of naar de mooiste hotels Vlieland, er zijn genoeg opties. In deze blog worden tips gegeven om de leukste vakantie te hebben in Nederland en dat is wel zo fijn om te weten als je hier aandacht aan besteed. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt.

Een dagje strand

De meeste mensen denken bij Nederland niet direct aan stranden, en dat is best jammer, want Nederlandse stranden zijn (vaak) ruim, niet te druk en staan garant voor een leuke middag. Met beach clubs, bars en watersportfaciliteiten zoals windsurfen of kitesurfen vermaak je jezelf wel even. Bezoek de karakteristieke stranden in Zeeland, de chique stranden bij Bloemendaal (met de lekkerste barretjes en strandstoeltjes) of de mooiste stranden van de Waddeneilanden. Op een zonnige en warme dag: er is geen plek waar je liever bent dan een Nederlands strand. 

Een fietstocht

Wat is er nou meer Nederlands dan fietsen? Oké, misschien haring happen terwijl je in je korte broek (met 15ºC) aan het mens-erger-je-nieten bent, maar fietsen staat ook hoog op het lijstje. Je kunt heel goedkoop een fiets huren en wat leuke stukken van de stad ontdekken, of zelfs naar andere steden fietsen. Nederland is natuurlijk niet bijzonder groot, dus dit ook zeker mogelijk. 

Kunst en natuur

Nederland staat natuurlijk naast de taas bekend om zijn grachten, musea en tulpenvelden. Maar ook al zijn er maar weinig natuurparken in Nederland, ze kunnen zeker mooi zijn. Het Nationale Park De Hoge Veluwe bijvoorbeeld (het grootste nationale park van het land), met moerassen, bossen, duinen en heidevelden absoluut de moeite waard om te bekijken en niet al te ver van Amsterdam. Je kunt het park binnengaan bij Schaarsbergen, Hoenderloo en Otterlo. 

Het is ook mogelijk om de fiets te pakken en een tocht te maken over 42 km fietspaden en trails (je kunt zelf de afstand kiezen, de paddestoelvormige afstandsmarkeringen wijzen je de weg) en misschien zie je zelfs wel wilde zwijnen en edelherten. In het natuurpark is ook het Kröller Möller museum gelegen, dit museum wordt gezien als een van de mooiste van Nederland. Een divers scala aan kunst maakt het interessant voor iedereen; van Van Gogh tot aan Picasso.