Op wijzerschrijven.nl zetten we graag bijzondere merken en bedrijven in de spotlight. Ditmaal is de beurt aan het Franse schoenenmerk Veja. We gaan dieper in op het merk en vertellen over de productie, de geschiedenis en waarom Veja schoenen een merk is om in de gaten te houden. Wellicht ben je al bekend met dit merk en anders kom jij er nu meer over te weten en waarom dit merk zo bijzonder is. 

De geschiedenis van Veja

Veja is opgericht in 2004 door twee Franse heren genaamd Sébastien Kopp and François-Ghislain Morillion. De twee kwamen in 2003 op het idee om organisch katoen te gebruiken van boeren uit Brazilië. In de meeste sneakers wordt namelijk veel plastic en synthetische stoffen gebruikt wat slecht is voor het milieu. Daarom wilde de twee heren een organisch sneakers ontwerpen die tijdloos is. In de jaren die daarop volgen doet Veja veel samenwerkingen met bekende ontwerpers en warenhuizen. 

Tijdloze sneakers

De sneakers van Veja zijn tijdloos. Ze hebben een herkenbaar design door terugkerende V aan de zijkant van de schoen. Hierdoor is een Veja sneaker makkelijk te herkennen. De sneakers hebben vaak passende kleurcombinaties en hebben een fris uiterlijk. De sneakers zijn verkrijgbaar is zowel lage als hoge modellen. Voor de liefhebbers hebben sommige van de ontwerper een klittenband sluiting maar de meeste modellen hebben een vetersluiting. Veja sneakers zijn er voor zowel mannen als vrouwen. 

Sneakers met impact

Sinds het ontstaan van Veja willen zij niet alleen indruk maken met de schoenen maar ook een positieve impacts achterlaten op de wereld. Met de sneakers willen zij eerlijke kosten voor de boeren uit Brazilië en geen besteding aan adverteren en marketing. Zij kiezen ervoor om sneakers te maken met organische materialen en geen chemische stoffen in het productieproces. Zo willen zij vervuiling tegengaan en consumenten bewuster maken van vervuiling. Door namelijk voor Veja te kiezen, draag je bij aan het verbeteren van het milieu en kies je niet voor andere vervuilende merken. 

Voor wie is Veja

Veja sneakers zijn er voor iedereen die impact wil maken. Voor heren, dames en kinderen worden elk jaar weer nieuwe collecties uitgebracht. Veja blijft constant bezig met het verbeteren van het productieproces en willen zich blijven verbeteren om hun ecologische afdruk zo ‘groen’ mogelijk te maken. Ben jij opzoek naar een paartje Veja sneakers? Kijk voor de laatste dames collectie Veja sneakers op Van Arendonk.