Leasen, shortlease, BKR registratie, het zijn allemaal begrippen die soms aardig wat hoofdpijn kunnen opleveren. Vaak hoor je dat dit allerlei mogelijkheden kan bieden voor jou en misschien ook wel voor jouw bedrijf, maar hoe kom je hierachter als je niet goed weet wat dit allemaal precies inhoudt? Er wordt zoveel informatie verstrekt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en niet weet waar je moet beginnen. Dat is helemaal niet gek, maar wel erg vervelend. Zeker als je hierdoor mooie oplossingen misloopt. Daarom lees je in deze blog meer over leasen, in het bijzonder shortlease, en de BKR registratie.

Wat is shortlease?

Een lease is in feite een overeenkomst tussen een bedrijf en een klant waarbij is vastgesteld dat het bedrijf een bepaald product voor een bepaalde periode aan de klant beschikbaar stelt tegen een betaling. Meestal is dit product een auto, hier staat leasen dan ook het meest om bekend, maar ook productiegoederen als machines kunnen door middel van een lease worden gebruikt. Shortlease is hierbij een vorm van leasen waarbij de overeenkomst voor een korte periode wordt afgesloten. Shortlease biedt zowel voordelen ten opzichte van traditional lease als van huren. Zo loop je geen risico omdat de overeenkomst per maand opzegbaar is, zijn auto’s vaak direct inzetbaar en betaal je een “all-inclusive prijs” voor alle kosten, ook onderhoud, reparatie, verzekeringen en afschrijvingen.

Wat is een BKR registratie?

Shortlease met bkr is iets waarvan veel mensen niet weten of dit wel mogelijk is. Stichting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en registreert de data van alle kredietverstrekkers in Nederland. Alle leningen die iedereen afsluit worden dus door deze organisatie in kaart gebracht en zij geven hierin inzicht aan andere bedrijven. Zo wordt het opgeslagen of jij rood kunt staan op je lopende bankrekening, of je een creditcard hebt en gebruikt en welk telefoonabonnement jij hebt afgesloten. Hiermee dragen zij bij aan de financiële gezondheid van ons land. Op het moment dat jij een auto wilt gaan (short)leasen, zal de dealer informatie over jou opvragen bij Stichting BKR om inzicht te krijgen in jouw financiële situatie. Is deze situatie erg onzeker, dan kunnen zij jouw aanvraag weigeren. Toch is het niet onmogelijk om met een negatieve BKR registratie een auto te kunnen leasen. Vaak wordt de situatie door specialisten binnen de dealermaatschappij beoordeeld en wordt er voor iedereen gekeken wat de mogelijkheden zijn. Heb jij dus een BKR registratie en wil je toch graag een auto shortleasen? Vraag dan gewoon eens na wat de mogelijkheden zijn. Vaak is er meer mogelijk dan je zou denken!