Klussen

Het lijkt misschien niet meer voor te stellen terwijl het nu maar 2 graden is en de kachel op volle toeren draait, maar enige maanden geleden zaten we met zijn allen nog heerlijk in de zon! Sangria, koude biertjes en borrelhapjes in de warmte van de zomermaanden. Heerlijk was dat! Wij hebben er dit jaar helaas niet zo veel van kunnen genieten. Wij kregen eind mei te horen dat we een nieuw huis konden krijgen en zijn daarom in de zomermaanden vooral bezig geweest met verhuizen. Pas vanaf eind augustus waren we weer enigzins vrij om leuke dingen te gaan doen. Echter waren we dan vaak zo moe van al het klussen, dat we daar eigenlijk geen zin meer in hadden. We gingen dus meestal maar lekker bankhangen en leefden op snackbar, thuisbezorgde maaltijden en pizza’s uit de diepvries. Niet de gezondste periode uit het jaar, maar ach, na al dat harde klussen mag dat natuurlijk best.

Verbrand

Op een nazomermiddag in augustus besloten we daarom van onze nieuwe tuin gebruik te maken. Onze ouders hadden heel lief wat zitstoelen achter  gelaten zodat we in ieder geval lekker buiten konden zitten met al het harde werken. We besloten dus heerlijk niks te gaan doen in het zonnetje. Drankje erbij, zonnebril op, lekker relaxen. En toen zijn we allebei in slaap gevallen. Het was rond een uurtje of twee smiddags (heet!) en we werden pas om eem uur of vijf weer wakker. Ten eerste is dat best ongemakkelijk omdat we nog niet zo oud zijn voor middagdutjes, maar het ergste moet nog komen: we waren van top tot teen natuurlijk verbrand. Het was verschrikkelijk, ik had zelfs blaasjes op één been. Alles deed pijn, van klussen is het daarna nauwelijks nog gekomen. We hebben een hele tijd onder de lauwe douche gestaan, maar die warmte was bijna niet meer uit ons lijf te krijgen. Het was afzien voor de rest van de week.

Cadeau

Dat was tevens de laatste week met lekker weer. We hebben dus eigenlijk helemaal niet meer van die laatste dagen kunnen genieten, wij moesten binnen blijven. Zelfs de wind op je huid deed namelijk al zeer. Mijn vrouw was echter vorige week jarig, en heeft van mijn ouders een geweldig verjaarsdagscadeau gekregen: een parasol. Zo kunnen we volgend jaar zodra de zon weer gaat schijnen weer een slaapje doen in de middagzon, hopelijk deze keer zonder dat we er een week lang pijn van hebben!