Zon

Als mensen het over vakantie hebben, gaan ze vaak naar de zon. Maar waarom is dat eigenlijk? Er zijn zoveel andere mooie bestemmingen waar je heen kan op vakantie. Denk aan koude bestemmingen als Scandinavië, of zelfs Canada of Alaska. Of, als je liever dichterbij blijft, IJsland. Daar is de natuur over het algemeen prachtig, de mensen zijn aardig en je komt net zo ontspannen terug. Misschien nog wel meer ontspannen, omdat je niet door de warmte helemaal opgefokt bent geraakt. Kou is goed voor je, dus ga ervoor! Wij gaan over een paar maanden voor het eerst naar het noorden van Noorwegen. We hopen daar het prachtige groene licht door de nacht te zien en daarnaast gaan we heerlijk genieten van sauna’s,  sleehonden en elandtochten.

Collectie

Echter is je collectie kleding voor een zomervakantie toch een stuk uitgebreider dan de collectie voor een wintervakantie. Dat betekent dus dat je flink wat moet winkelen om genoeg spullen mee te hebben. Je hebt immers een stuk meer aan dan een bikini alleen. Ik heb daarom het volgende allemaal aangeschaft:

  • Dikke schoenen. We gaan flink wat wandelen, dus we hebben hier speciale sneeuwschoenen voor gekocht. Deze houden onze voeten hopelijk droog.
  • Een nieuwe collectie kleding. Zo heb ik flink wat heren truien ingeslagen, zodat ik in ieder geval warm genoeg blijf. In de kou op vakantie zijn is een kwestie van met laagjes werken. Ik heb daarom dus ondershirts, shirts zelf en deze mooie truien. Dan blijft mijn romp hopelijk warm.
  • Maar de benen willen ook wat! Daarom heb ik ook thermoleggings besteld voor onder mijn dikke broeken. Misschien niet het meest charmante wat ik ooit aan heb gehad maar daar gaat het op een vakantie als deze natuurlijk niet om.
  •  Vergeet de vingers en tenen niet! Deze kleine uitsteeksels hebben juist heel wat liefde nodig om op temperatuur te blijven. Zorg voor thermosokken en dikke handschoenen, of zelfs nog beter: neem wanten. Dan blijven de vingers samen in de warme omgeving en kunnen ze elkaar warm houden. Dat werkt beter dan een handschoen doet.
  • Daarnaast heb ik ook sjalen en mutsen aangeschaft, inclusief zo een bivakmuts om mijn huid te beschermen. Op het hoogste punt vriest het onder de 10 graden, en ik denk dat dat heel veel pijn gaat doen aan de ontblote huid.

Al met al hebben we dus flink wat aanschaffen moeten doen, maar we krijgen er een mooie reis voor terug. We hebben er zin in!