Nieuwe kindjes

Ik heb tegenwoordig allemaal vriendinnen die langzaam zwanger worden, kinderen krijgen of dit op de planning hebben. Ik, al vijf jaar klaar met kinderen maken en dus pionier op dit gebied, vind mezelf daarom langzamerhand een pro worden in het vinden van goede cadeau’s voor de mama. Voor de mama? Ja, je leest het goed. Alle cadeau’s zijn tegenwoordig gericht op de kleine – wat ook heel leuk is, maar de mama heeft al het werk gedaan. Zij heeft enorme pijn geleden, haar lichaam moeten opgeven voor het ter wereld brengen van die kleine. Mama is de harde werker hier, die heeft niet 9 maanden lekker mogen slapen in de buik. Daarom krijgt mama het cadeau. Oke, ik neem voor de kleine vaak ook nog wat mee, maar dat is eerder een slabbetje ofzo, niets uitgebreids.  Ik heb voor jullie daarom een overzichtje gemaakt van goede cadeau’s om de verse mama te geven. Daar hebben jullie vast wat aan.   

Tips

Zo geef ik de verse mama’s onder meer bijvoorbeeld:

  • Een bezoekje aan de spa. Heerlijk even ontspannen zonder baby in je buik. Al is het maar een paar uur, mama verdient ook wel wat tijd voor zichzelf na al die weken baby’s verzorgen. Zodra mama eventjes  er tussen uit kan (en papa op kan passen) moet ze dat zeker doen.
  • Nieuwe kleding zodat ze zich nog eventjes weer mooi kan voelen. Na een bevalling is dat meestal niet het geval, namelijk. Sommige mama’s komen heel wat kilootjes aan tijdens de zwangerschap. Dat is kledingtechnisch behoorlijk confronterend. Het kan dan leuk zijn om de mama wat hippe kleding te geven waardoor ze zich weer mooi kan voelen. Ook voor wat grotere maten zijn namelijk genoeg leuke dingen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan deze grote maten mode, daar is voldoende keus en je maakt de verse mama er erg blij mee. Beloofd.
  • Een weekendje weg met zijn drietjes. Lekker met de nieuwe papa en de kleine naar een leuke stad in de buurt, idealiter met een kindvriendelijk hotel en goed te bereiken per auto. Je kan natuurlijk ook nog aanbieden om een nachtje op te passen zodat ze weer eens man en vrouw kunnen zijn, in plaats van mama en papa. Misschien na de geboorte nog niet echt behoefte aan, maar ze zullen je later dankbaar zijn.

Wat voor cadeau’s geef jij de mama’s zoal?  Of geef jij vooral aan de baby’s je presentjes? Laat het me weten!