Steeds meer mannen kiezen voor stijlvolle hereninstappers. Deze schoenen zijn modieus, comfortabel en stijlvol en passen bij diverse kledingstijlen. Een instapper staat goed onder een pak maar kan ook gedragen worden tijdens een korte wandeling of andere vrijetijdsbesteding. Bovendien draagt een schoen van goede kwaliteit bij aan een goede houding. Voor heren op leeftijd een belangrijke factor om rekening mee te houden. Instappers zijn steeds vaker te zien, in alle seizoenen. Waar dit type schoen vroeger nog als oubollig werd bestempeld, kan de instapper nu echt weer. In het komende seizoen zal de instapper niet meer weg te denken zijn uit het straatbeeld, voor jong én oud.

Een kwestie van stijl

Elke man houdt uiteraard van andere stijlen. Waar de ene man van bruine instappers houdt, zal een ander snelle voor donkerblauw of zwart leer kiezen. Gelukkig is er voor iedere, stijlvolle man een heren instapper te koop. Welke instappers heren ook kiezen, ze bieden stijlvol comfort op elk moment van de dag. Zijn klassieke veterschoenen geen optie meer, omdat het strikken van veters niet langer gaat of de stijl van dit soort schoenen niet langer van pas komt? Heren instappers maken het bijzonder eenvoudig stijlvol schoeisel te dragen, zonder problemen. Twijfel je over de kleur van je instappers? Draag bij voorkeur zwarte instappers bij een blauw of grijs pak en zorg ervoor dat de kleur van je schoenen overeenkomt met die van je (leren) riem. Sportieve instappers zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en kunnen gecombineerd worden met spijkerbroeken of korte broeken. Sportieve modellen zijn ideaal voor de zomermaanden. Een eindje wandelen of fietsen is geen enkel probleem met dit handige, comfortabele schoeisel. Er zijn zelfs instappers voor heren beschikbaar met elastieken veters. Deze veters hoef je niet te strikken en dienen als versiersel. Instappers vormen een mooi compromis als je liever geen wandel- of sportschoenen aantrekt maar wel comfortabel en gezond wilt bewegen. Voor diegenen die hulp nodig hebben bij het aan- en uittrekken van schoenen is een instapper ook prettig. Binnen enkele seconden trek je de schoen eenvoudig aan of uit, bij jezelf of bij een ander. Hoewel de instapper eenvoudig uit te trekken is, is de schoen zo gemaakt dat deze goed aansluit. Het gebruik van elastisch, hoogwaardig materiaal maakt dat een instapper lang meegaat en een goede pasvorm behoudt.

In zomer en winter

Zomerse instappers kenmerken zich door lichte, vrolijke kleuren of opengewerkte materialen. Kies bijvoorbeeld voor opengewerkte, lederen instappers. Met deze luchtige schoenen is een zomerse wandeling voor iedereen weggelegd. Wil je ook in de winter gebruik maken van instappers? Dan zijn er een aantal mooie modellen op de markt. Lederen instappers zijn perfect voor regenachtige dagen. Een schoen met rubberprofiel aan de onderzijde geeft extra grip waar dat nodig is. Zo kan de instapper in elk seizoen, bij elke kledingstijl.