Duurzaamheid is een interessant en populair onderwerp anno 2020. Je hoort erover op de radio, je leest erover in de krant en je krijgt er misschien zelf wel mee te maken. Ondernemers in Nederland worden bijvoorbeeld door de overheid verplicht om energiebesparende maatregelen binnen hun bedrijf te nemen. In de Wet Milieubeheer staat dat ieder bedrijf dat meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas op jaarbasis verbruikt verplicht is om dergelijke stappen te nemen. Hierbij gaat het voornamelijk om grootzakelijke bedrijven of grote mkb’ers. Hoe kun je beter (en vooral gemakkelijker) iets betekenen voor een duurzame(re) wereld door over te stappen op groene zakelijke energie? In dit artikel lees je de voordelen van groene stroom.

Groene energie is beter voor de aarde

Overstappen op groene energie is net zo gemakkelijk als overstappen op de traditionele vorm van stroom; grijze energie. Een van de grootste redenen om over te stappen, is het feit dat je met groene zakelijke stroom je steentje bijdraagt aan een beter milieu. Natuurlijk ben je als grootverbruiker óók verplicht en vermijd je op die manier een boete. Denk in dat geval maar zo dat groene stroom veel beter is voor de wereld dan grijze energie. Bij de productie van grijze stroom komt namelijk veel CO2 vrij; uitlaatgassen die schadelijk zijn voor het milieu. Ook wordt deze energie uit fossiele brandstoffen gehaald. Dat zijn bronnen die op een dag op zullen zijn. Bij de winning van groene energie gaat het er heel anders aan toe. Groene stroom haal je namelijk uit natuurlijke bronnen, zoals zonnestralen of de wind. Hierbij komt veel minder CO2 vrij, waardoor groene energie beter is voor het behoud van de aarde.

Je kunt je eigen stroom opwekken

Mooi meegenomen bij groene energie is het feit dat je deze vorm van stroom helemaal zelf kunt opwekken. Hier heb je uiteraard wel een toepassing voor nodig, zoals zakelijke zonnepanelen. Met zakelijke zonnepanelen vang je zonnestralen op die om worden gezet in energie. Zonnestralen zijn helemaal gratis omdat ze uit een natuurlijke bron komen. Dat betekent dat je na het investeren in zonnepanelen profiteert van gratis energie. Een ander voordeel hierbij is dat je niet meer afhankelijk bent van wat de energieprijzen op de markt doen. Je hebt immers je eigen zakelijke energie opgewekt. Hiervoor moet je eerst investeren in zakelijke zonnepanelen. Zo’n investering heb je er over het algemeen binnen enkele jaren uit. Hoe snel dat gaat, ligt aan hoeveel zonnepanelen je hebt en hoeveel energie je verbruikt binnen je bedrijf. Op Energie-Zakelijk.nl lees je hier meer over en kun je een inschatting doen wat je denkt nodig te hebben.

Altijd goedkope energie met groene energie

Een van de grootste redenen waarom veel ondernemers niet eerder zijn overgestapt op groene stroom is het feit dat grijze energie voorheen goedkoper was. Daarom denkt een grote groep nog steeds dat groene energie dure energie is. Niets is minder waar. Omdat de Nederlandse overheid bedrijven steunt die duurzamer gaan werken, zijn er diverse subsidies en vergoedingen beschikbaar. In verhouding scoor je hiermee zoveel korting dat je net zoveel betaalt als wanneer je een energiecontract voor grijze stroom had gehad. Ook kun je, net als bij grijze energie, mkb energie vergelijken voor de beste deal. Met een zakelijke energievergelijker scoor je met gemak de beste energieaanbieding voor jouw bedrijf. Zo’n vergelijker heeft maar kort de tijd nodig om een duidelijk overzicht te maken van alle aanbiedingen voor energie voor jouw situatie. Op die manier betaal je nooit te veel voor verantwoorde zakelijke stroom.